zondag 4 september 2011

Hakuna " Europees Kampioen"

Terug een succesvol weekend. We kunnen het amper geloven!!! We vertrokken vrijdag morgen om 05.00 u in de morgen naar Leeuwaarden in Nederland om aan een 2-daagse show deel te nemen. Op vrijdag werd een nationale CAC wedstrijd gehouden en op zaterdag werd het Europees kampioensschap georganisseerd . We hadden 3 honden ingeschreven , Jommeke ,Ice-T en Hakuna. Omdat ons Jelka ook meeging om te duimen voor haar broer en vader , besloten we Ice-T thuis te laten bij de rest van de roedel.
Toen we aankwamen waren we verrast dat er zoveel internationale deelnemers waren en weinig bekende honden uit België ( wij waren de enige belgen) of Nederland waren. De russen kwamen in overvloed naar de show en zoals op de World Show waar ze alles wonnen zakte de moed ons al in de schoenen. Maar we gingen er van uit "als je niet meedoet kan je niet winnen" . Ook waren er nog leonbergers uit Hongarije, Finland, en Polen ingeschreven. Wat we al gauw opmerkten is dat er veel leonbergers een uur op voorhand aan de kant van de ring opgemaakt werden door veel schuim en geblazen werden om wat meer volume te krijgen. De onze lagen te slapen naast onze stoel en 5 min. voor tijd rap de borstel er door en klaar is kees !! :) Ook werden de russen gekeurd door echte profesionele handlers die ook al een uur voor de spiegel stonden voor ze de ring in kwamen :-).
Dan was het zover : Jommeke mocht het eerst optreden samen met 3 andere jeugdhonden. We hadden een hongaarse keurder genoemd Matakovic Bojan .  1 werd een hongaar , 2 een rus , 3 Jommeke en 4 een finse hond. hij kreeg wel een uitmuntende beoordeling. We waren tevreden en dachten al dat dit geen show zou worden voor ons. Voor het aan de beurt was van Hakuna werden de andere reuen gekeurd in tussenklasse en open klasse. Dan was het Kampioens klas met 3 deelnemers, Hakuna , een hongaar en een fin. Hakuna won de kampioensklas en mocht daarna met alle eerste reuen tegen elkaar lopen .Ook daar werd hij eerste en werd beste reu . Dan was het de beurt aan de teefjes en mocht Hakuna op het einde samen lopen met de beste teef voor de titel Beste van het Ras . Ook daar ging Hakuna mee lopen. Dus onze dag kon niet meer stuk . Eigenlijk hadden we op voorhand meer verwacht van Jommeke dan van Hakuna en het is net andersom uitgedraaid. Wel leuk als je zo iets niet verwacht. We mochten de nacht doorbrengen bij Anneke die een pup heeft uit ons laatste nest . Anneke woont op het platteland en de honden genoten van het spelen en ravotten in de boomgaard samen met de andere honden van Anneke. Na een goede nachtrust reden we weer richting Leeuwaarden om deel te nemen aan het Europese kampioensschap . Weer gingen we naar daar met een klein hartje, want je kan éénmaal geluk hebben maar tweemaal ??? Ook waren er nog méér russen  , ook was de World Champion aanwezig . Dus we schatten de kansen niet hoog in. De keurder was een Duitser Mr. Hans Wiblishauser. Jommeke was deze keer met 7 deelnemers en eindigde op een vierde plaats met een uitmuntende beoordeling. Dan was het Hakuna zijn beurt , met 5 andere kampioenen waaronder die befaamde World Champion. Van de 6 kampioenen moesten er al 2 vertrekken dus we waren aal zeker van een plaats achter een bordje. Dan werd vier geplaatst , dan beginnen de zenuwen al te stijgen. De keurder nam zijn tijd om ze te bekijken maar bleef er rustig en koel bij. Hij wees naar de World Champion dat ze op 3 mocht gaan staan. Dan gaat je bloed wel wat sneller slaan en dacht ik dat oef !!! Nog een rondje lopen met de andere kampioen die nog overbleef en hij wees naar Hakuna dat hij de eerste was. Ongeloofelijk !!!!! Ons koentje :-) had het terug gedaan. Ook werd hij terug beste reu en kreeg hij de titel toegekend EUROPEES KAMPIOEN . Daarna mocht hij het ook terug opnemen tegen de beste teef en werd hij ook deze keer Best van het Ras. Echt ongeloofelijk , 2 dagen achter elkaar BOB en dit met totaal vreemde keurmeesters ( dus geen bekende koppen race). Dit is echt een voldoening , er zijn nu nog 2 dromen die we willen waar maken met Hakuna ( vrienden weten wel wat , anderen zullen het in de toekomst wel te weten komen).We zijn welgezind naar huis toegereden en waren net op tijd thuis voor de honden .Het was vuurwerk in de buurt in de buurt en daarna is hier hevig onweer uitgebrokken. Dus een betere timing kon niet. :-)

Hakuna Best of  Breed

Jommeke fromYellow's Garden

World Champion + Hakuna

Hakuna

4 geplaatste kampioenen



2 opmerkingen:

  1. koentje koentje wat goed!!!!europees kampioen! wat zijn we trots op je een hele prestatie, carine en Bart ook van harte!!!!!We zien jullie van het weekend gezellig, koentje je krijgt dan de dikke knuffel!
    gr henry en manuela

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goh daar krijg je nogal kippevel van zeker!
    het is nu bewezen zijn klasse is onovertrefbaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen