dinsdag 1 november 2011

Best in Show

Het was een super weekend !! We waren van de partij op de internationale Dogshow in Leuven met 4 van onze leo's. Mevr. VanDeyl uit Nederland keurde de leonbergers . Onze 3 reuen : Hakuna , Ice-T en Jommeke behaalde allen een eerste uitmuntende plaats en moesten het zoals in Charleroi terug tegen elkaar lopen voor het CACIB punt. Gelukkig was Ine van de partij om Hakuna te showen , want ik nam Ice-t voor mijn rekening en Bart nam Jommeke. Hakuna en Ine zijn een super paar , samen doen ze het uitstekend . Hakuna werd beste reu en het reserve puntje ging naar de tweede kampioen . Dan was het de beurt aan Jelka zij moest het opnemen tegen 6 andere teefjes. Ze haalde een uitstekende 2de plaats en werd reserve beste teef. Zoals velen weten is Jelka nog maar een maand of 4 bij ons terug en is van heel ver terug moeten komen . Ze woog amper 36 kg , nu weegt ze er 48 . Haar vacht staat nog niet volledig in topconditie en ze weet nog niet altijd precies wat van haar verwacht word ,maar het beter met de dag. Ze komt er wel , daar geloven we in . Kianga een dochter van Hakuna werd 3de en kreeg een veel belovend .Tot slot werd Hakuna Best van het Ras en mocht hij in de namiddag naar de erering. Daar moest N. Deschyumere ( B) groep 2 keuren , in de voorring keek hij niet eens in de richting Hakuna , dus dan denk je dat hij helemaal geen kans maakt. In de erering zweefde hij met Ine over het tapijt en dat was niet onopgemerkt bij de keurders aan de tafel. Hier en daar luide applaus , echt een schitterend moment!! Dan maakt de heer Deschyumere een selectie van 8 en Hakuna was erbij. Joepie !!! Maar daarvan worden er maar slecht 4 van geplaatst ,dus dan word het spannend . 4, 3 ,2 en 1 de leonberger !!!!! Woooowwww ons koentje werd opnieuw nr 1 van groep 2 . Niet te geloven na Charleroi terug de groep winnen. Na dat alle groepen gekeurd werden mocht hij samen met de 10 besten van iedere groep streven voor de titel van mooiste hond van de tentoonstelling. Daar moest een Roemeense keurder de beslissende keuze maken , de heer C. Stefanescu. Dan word het heel spannend, eerst moeten ze nog allemaal op en af lopen en dan nog een rondje. En dan beginnen ze bij 10,9,8,7,... tot Hakuna nog met een ander klein hondje overschiet. Dan begin je echt kriebels te krijgen , en dan zegt de spreker : en de winnaar is ???? DE LEONBERGER !! wwwwoooooowww. Ongeloofelijk !!! Hakuna BEST IN SHOW . Dit is een droom die werkelijk werd. Dit is zijn zestiende podiumplaats in de erering voor hem , ooit was hij Reserve best in Show , maar nu was hij De Beste hond die dag van 1500 ingeschreven honden. Een super gevoel !!!
Dit jaar alleen al heeft Hakuna op 12 Belgische tentoonstellingen 9 keer Beste van het ras gehaald en 7 podiumplaatsen in de erering.
Dit is heeft geen enkele leonberger in BelgiĆ« en omstreken hem voorgedaan . En echte KING OF THE RING ! :-)
Sommige mensen komen bij ons en zeggen dat wij veel shows doen en dat dit zij dit niet graag doen : Dan vraag ik hun : Als zij een hond hebben die zoveel schitterende resultaten haalt zouden zijn dan niet geneigd zijn om dit ook te doen , dan fronzen ze hun wenkbrauwen en geven het ook wel toe dat ze het ook zouden doen. !!


Hakuna " BEST IN SHOW"

1 opmerking:

  1. wauwwwwwwwwwww wat zullen jullie trots zijn!dikke proficiat en koentje je bent super, dik verdient! groeten uit holland Henry en manuela

    En wat fijn dat Jelka al zoveel weer is hersteld, zij komt er ook wel! Dat zal ook wel een heeel fijn gevoel geven

    BeantwoordenVerwijderen