zondag 15 januari 2012

Lang geleden !!!

Het is alweer een tijdje geleden dat we de site hebben upgedated , maar dit heeft zo zijn redenen .  In de afgelopen weken is hier al veel gebeurt. Velen onder ons weten het al en voor de mensen die het nog niet wisten zal ik het in het kort hieronder uitleggen. Ons Jelka die we paar maanden geleden terug gaan halen zijn heeft hier opnieuw voor opschudding gezorgd in de roedel. Haar aankomende loopsheid heeft tussen de reuen een heuse vechtpartij aangestoken. Met relatief zware verwondingen . Zo had Hakuna een gebrokken teen opgelopen en kon hij zijn laatste show van het jaar in Brussel niet in schoonheid afsluiten. Maar niet tegenstaande dat het voor hem een super jaar geworden in 2011. 
Van 16 Belgische tentoonstelling  geeft Hakuna 10 keer de titel “Beste van het ras” mogen vertegenwoordigen . Maar daarnaast heeft hij ook nog 6 keer daarvan op het podium gestaan in de erering. Wat voor een leonberger al een uitzondering is . 1 keer werd hij derde beste van Groep 2 , 2 keer  een tweede plaats in Groep 2 en 3 keer Beste Van Groep 2 met als kers op de taart een titel BEST IN SHOW in Leuven . Tot zelfs in een Amerikaans hondenmagazine http://www.dognews.com/2011/111811/index2.html (pagina 73 ) spreken ze over zijn overwinningen .Ook op diverse buitenlandse tentoonstellingen geeft hij dit jaar super gescoord . Op  het europees kampioensschap die plaats vond in Leeuwaarden is hij ook 2 maal beste van het ras mogen zijn en daarna mee verdiende hij zijn 13 de officiële Kampioenstitel : EUROPEES KAMPIOEN.  We zijn super trots op onze Koentje , zoals wij hem noemen als koosnaampje. Maar voor zijn allerlaatste wedstrijd in Brussel had hij pech ! Een week voor de show in Brussel mocht het gips eraf en het leek wel goed te komen zonder gips. Maar helaas was de teen nog niet volledig genezen en merkte de keurder het op. Hij vond Hakuna super en vond het jammer dat hij mankte anders had hij zijn showjaar 2011 mooi afgesloten. Sommige waren blij en applaudisseerden als Hakuna de ring uit ging , die houding kun je alles behalve sportief noemen !! Maar ja zulke reactie zijn we al gewoon.  Voor ons is en blijft ons Koentje “THE SUPER KING OF THE RING “ van 2011.   Want zulke resultaten op 1 jaar tijd kan bijna geen enkele leonberger op zijn palmares zetten , zowel in België of in het buitenland  .  Nu een paar weekjes rust want een gebroken teen hersteld zich wel en dan we vliegen er weer in . We kregen dan ook nog bericht zonder dat we het wisten staat Hakuna op de 2 plaats voor de TopDog award 2011. Dit wil zeggen dat hij 2 de beste showhond was over alle rassen op belgische tentoonstellingen.  In groep 2 staat hij op nr 1. Toch Super hé !!!
Ook hebben we goed nieuws gekregen over Jommeke en Jelka , die hebben beiden foto's laten nemen van hun heupen en ellebogen en ze hebben beiden A- heupen .Ook hun ogen werden vrij bevonden van erfelijke aandoeningen. Dus beiden zijn ze klaar voor de fok. :-)
Ook dit jaar staan er een paar leuke dingen gepland met onze honden dus hou de boel maar in de gaten.
Onze oudste Bhanu word begin maart 10 jaar , dus dit word ook een feestje !!




1 opmerking:

  1. lieve koentje zelfs het gips staat je nog mooi!
    Hopelijk ben je gauw weer de oude...
    lieve groetjes uit Holland van henry en manuela en dikke lebber van Loentje!

    BeantwoordenVerwijderen